Music Šta slušate od GAME MUSIC?

Muzika tebre!

carnex

Active member
Joined
Mar 21, 2021
Messages
107
Reaction score
73
Points
28
Location
Beograd
@carnex

Pazi to stoji al ne znaci da ima manji uticaj na igru. Zamisli da je Tony Hawks imao neke random pesme, nikad nebi bio zapamcen kao sto jeste danas. OST, originalni ili ne cini veliki deo imerzije u igri. Na primer NFS HEAT OST mi je OCAJAN! Nema ni jedne jedine pesme da te lozhi a vozis naj brza kola na svetu, nego neki regeton samo ono bas cela prica pada u vodu kad tako izbacis iz takta a umeli sa da nakupe bas dobre artiste. Naravno ima dosta dobre bas game-only muzike al realno ne mogu to slusam kao kada bi slusao ceo album nekog benda. Ali bas zbog originalnog OST sam i uzeo ploche za Policenauts i Snatcher.

Orkestarsku muziku gotivim u toku igre al sada kao da skinem Persona 5 ili Dragon Quest pa cak i Final Fantasy to nisam u fazonu da slusam u prazno. Za igre je odlicno al ne da slusam dok sam u teretani ili na putu. Al na primer ovako nesto:

Killer Instinct 1
Policenauts:Wangan Midnight Maximum .... mislim da ima vec 7-8 dela...svaki OST je teska przhenica a tek kakav je dozhivljaj u arkadama kada sediste ima dva ogromna zvucnika tacno iza tvoje glave pa ti gruva dok ides 200 na sat.

Naravno da mutika ima ogromi uticaj. Ponekad igra ne bi bila uopšte značajna bez licencirane muzike poput Brutal Legend. Ipak licenciranje mi dođe skoro kao varanje. mada i to zavisi od žanra do žanra. U vožnjama, na primer, više uopšte ne očekujem originalnu muziku . I mada je istina da gomila fenomenalne muzike nije slušljivo van konteksta igre (makar meni) poput, na primer, Blasphemous uvek ima izuzetaka.
pa ima čak i stare osmobitne muzike koja je većini populacije slušljiva

 

carnex

Active member
Joined
Mar 21, 2021
Messages
107
Reaction score
73
Points
28
Location
Beograd
U prevodu Japanci su rešili da predstave svoju zemlju kao "Mi pravimo igre, to bi bilo sve"?