PC Gaming Micro Pico Racers

PC Gaming

H.E.R.O.

Active member
Joined
Mar 21, 2021
Messages
181
Reaction score
117
Points
43
Location
Beograd
Oduvek sam bio ljubitelj top down view Arcade racer-a, odmilja "autići". Ovih dana skinuo sam za 2 dolara Micro Pico Racer. Prema ocenama i utisku/recenzijama igrača, igra je crap. To me nije sprečilo da joj dam šansu. ( Lud sam )

Na prvi pogled igra je karakterističnog Retro formata, što se odmah mogu oceniti negativno. Jer Amiga primeri dotičnih igara iz sredine 90-tih godina, ostavljaju bolji utisak u nekim elementima izvedbe i detalja na stazi. Ali sa druge strane, kontam da MPR nije prvi a verovatno ni poslednji naslov koji ostavlja takav utisak. Indy scena je toga prepuna. Recimo da je grafički element dovoljno efektan i da završava posao. A da je gameplay taj koji me je osvojio. I moram priznati da jeste na neki čudan način.

Drugo što sam primetio da je težina teški pain in the ass. Bukvalno mi je trebalo punih sat vremena da se samo kvalifikujem. Pa još sat vremena da masterujem sledeću stazu. Trenutno sam na trećoj...

Igra nudi odabir više autića i standardno, svaki se razlikuje po svojim osobinama (brzina, nitro, handling...). U tome leži caka, jer za svaku sledeću stazu potrebno je odabrati upravo onaj autić koji će biti "prilagodljiv" okolnostima trke.

 

NikolaGLX

Administrator
Staff member
Joined
Mar 21, 2021
Messages
164
Reaction score
96
Points
28
Location
Backa Palanka
Volim i ja taj ,,zanr" jos od r&r racers i svih mogucih micro machinesa.
Zadnje sto sam igrao prosle godine je toybox turbo,bila je prilicno zabavna.