Može LOCK! Pravila za podforum Oglasi - Pročitajte pre postovanja

Može LOCK!
Status
Not open for further replies.

VIŠA SILA

Administrator
Staff member
Joined
Mar 17, 2021
Messages
97
Reaction score
56
Points
18
I Šta se sme a šta ne sme na podforumu oglasi:

Ovaj podforum je jedino mesto na forumu predviđeno za privatne oglase - ukoliko nešto kupujete, prodajete, tražite razmenu ili nameravate da poklonite (konzole, tehniku i slično).

Na celokupnom EmuGlx Forumu je najstrože zabranjena:

(a) kupovina ili prodaja piratskih materijala (npr. nelegalnih kopija filmova, igara, serija, ROM-ova i sličnih piratskih materijala). EmuGlx neće tolerisati ovakve oglase i oni će biti odmah uklonjeni.

(b) Kupovina ili prodaja ukradene robe ili robe sumnjivog porekla

(c) Postavljanje oglasa sa ciljem prevare članova foruma


II Ko može da se oglašava na ovom podforumu

Bilo koji član foruma sa najmanje 50 prethodnih postova
koji se oglašava iz privatnih razloga, prodaje svoju privatnu komponentu, kompjuter, konzolu itd. može biti oglašavač na ovom podforumu. Oglašavač je isključivo odgovoran za sadržinu svog oglasa.

Na ovom podforumu nije dozvoljeno oglašavanje komercijalnih prodavaca (bilo ko kome je isključivi razlog oglašavanja profit, kroz konstantnu ponudu raznih proizvoda i usluga). Obzirom da je ovaj deo foruma posvećen samo ,,Malim Oglasima'', za reklamiranje na sajtu je potrebno kontaktirati administraciju.

Oglašavanje na drugim delovima foruma ili putem privatnih poruka, emaila ili drugih komunikacionih kanala preuzetih putem foruma je zabranjeno.


III Kreiranje i aktuelizacija oglasa

Svaki oglas mora:

(a) Da koristi pravi prefix [Prodajem], [Kupujem], [Menjam] itd.

(b) da sadrži lokaciju na kojoj se proizvod nalazi
Primer: [Prodajem] PlayStation 4 [Beograd]

(c) naslov napisan isključivo malim slovima

(d) da bude jedinstven za taj predmet - nije dozvoljeno dupliranje oglasa

(e) da sadrži cenu ukoliko je reš o prodajnom oglasu. Isto tako, ako je reč o kupovini treba da sadrži okvirnu ponudu kao i ako se radi o razmeni, šta se nudi zauzvrat.

Dodatno:

U tekstu oglasa (ne u naslovu!) se mogu navesti detalji da li je oglašavač spreman da pošalje predmet koji prodaje van lokacije gde se predmet nalazi ili insistira na ličnom preuzimanju.

Post namenjeni aktuelizaciji oglasa ili ,,bump’’ će biti dozvoljen, ali tek nakon 30 dana od postavljanja originalnog oglasa ili poslednjeg posta ovog tipa.
Primer: ,,Još aktuelno’’ poruka prodavca.

Nije dozvoljen “bump” oglasa spuštanje, ili podizanjem cene proizvoda kad je očigledan cilj takve promene cene aktuelizacija oglasa sa ciljem aktuelizacije oglasa. Logične promene cena će biti tolerisane
Primer: Mobilni telefon koji se prodaje za 100e, biva spušten na 99e.

Nakon što vaš oglas postane ne važeći, potrebno je obavestiti administratore/modove da zaključaju topic ili promeniti prefix na "MOŽE LOCK"


IV Komentarisanje postavljenih oglasa

Zabranjeno je:


neosnovano i “spamersko” komentarisanje postavljenih oglasa, na primer:

(a) Klasičan spam – Postovanje članova foruma u naletu dosade sa porukama koje nemaju dodira sa životom, kamoli sa sadržajem oglasa:
* Post koji se sastoji od jedne ili dve reči
* Besmislen post
* Post koji se sastoji samo od smajlija i/ili nasumičnih karaktera.
* Post lične prirode tj. namenjen samo jednoj osobi (za ovo koristite PM sistem, forum nije pričaonica)

(b) Nerealne ponude kupaca.
Primer: Ponuda na traženu cenu za potpuno nov XBOX One od 50e, uz neko smešno objašnjenje za ovako nisku cenu.

(c) Neosnovano komentarisanje proizvoda i njegovih specifikacija uopšte, a ne ponuđenog modela od strane oglašivača.
Primer: Neosnovano komentarisanje kako se ne isplati kupiti PlayStation 4 zbog njegovih tehničkih problema ili odsustva ekskluziva. Za ovakve komentare imate odgovarajuće podforume. Dozvoljeni su smisleni komentari i pitanja samo u vezi ponuđenog modela ili predmeta oglašavanja.

(d) Komentarisanje previsoke cene uz obrazloženje kako se to može naći po jeftinijoj ceni, ali bez konkretno navedene lokacije, linka ili dodatnih informacija vezanih za ovu izjavu. Komentarisanje cene je moguće ukoliko je osnovano I jasno može da se navede mesto gde se nešto može kupiti pod povoljnijim uslovima.

Dozvoljeno je:

(a) Postavljati pitanja u vezi samog ponuđenog modela, njegovog kvaliteta i ponude cene.

(b) Ukoliko prodavac predstavlja svoj proizvod u lažnom svetlu, nudi ga po nerealno visokoj ceni ili prikriva određene činjenice važne za kvalitet njegovog modela, apelujemo na sve članove, koji imaju neku konkretnu informaciju, da ostave post u vezi toga i tako zaštite potencijalne kupce od prevara.
Primer: Lično ste se uverili ili ste videli kako ista osoba navodi na jednom drugom web-portalu ili forumu isti proizvod, sa informacijom da ga je zapravo koristio više, da određene funkcije ne rade itd.

Konačnu procenu oglasa i komentara će vršiti Admini/Modovi sa punim diskrecionim pravom da procenjuju da li je postavljeni oglas u skladu sa ovim pravilima.
 
Status
Not open for further replies.