PS5 Sony očekuje veliku potražnju za PS5 konzolom i sledeće godine

PlayStation 5

EmuGlx News Bot

New member
Joined
Mar 19, 2021
Messages
202
Reaction score
254
Points
0
PS5-launch.jpg


U intervjuu sa grupom analitičara, jedan od glavnih šefova Sony korporacije CFO Hiroki Totoki je napomenuo da se trenutno ne vidi kraj velike potražnje za gaming hardverom, i da povećanje proizvodnje PlayStation 5 konzole (koja se prodaje u rekordnim količinama) verovatno neće olakšati situaciju na policama radnji ne samo ove godine, već i tokom 2022. godine.

Po njegovim rečima, proizvodnja konzole će biti povećana do maksimalnog nivoa koji je trenutno moguć na tržištu koje je pod velikim uticajem pandemije koronavirusa. Velike firme koje proizvode čipove koji se nalate u PS5 konzoli nisu objavile kada očekuju olakšanje proizvodnje ili proširenje svojih kapaciteta. Postoje glasine da bi PS5 APU mogao biti prebačen sa 7nm proizvodnog procesa na malo bolji 6nm proces već tokom sledeće godine (što bi smanjili potrošnju i grejanje konzole). Oaj potez bi možda otvorio nove kapacitete za veću proizvodnju čipova jer se PS5 APU ne bi direktno takmičio za proizvodni prostor sa velikim brojem drugih 7nm proizvoda.

Sony je obavestio svoje deoničare da planiraju da od 1. aprila ove godine do 31. marta sledeće godine na tržište pošalju 14,8 miliona PlayStation konzola, što je opet malo više od trajektorije prodaje koju je PlayStation 4 imao odmah posle svoje premijere. PlaStation 4 je do sada uspeo da se proda u impresivnih 115,9 miliona kopija širom sveta.

Pored Sonija, Nintendo je takođe obavestio svoje deoničare da će prodaja novih Switch konzola biti ograničena proizvodnim limitima mnogih komponenti i komplikacija oko proizvodne logistike. Oni planiraju da do sledećeg Aprila prodaju preko 25 miliona ovih prenosnih konzola, a među njima će se najverovatnije naći i novi poboljšani Switch model koji bi trebao imati OLED ekran i pojačani APU čip za rendering igara.

The post Sony očekuje veliku potražnju za PS5 konzolom i sledeće godine appeared first on EmuGlx.

Pročitajte više na EmuGlx.org sajtu...
 

Haseo

New member
Joined
Mar 20, 2021
Messages
22
Reaction score
24
Points
3
Location
Belgrade
Pa kada nema gde da se kupi zbog šibicara i tapkaroša, naravno da će potražnja biti na maksimumu 😂
 

DieH@rd

Active member
Joined
Mar 20, 2021
Messages
241
Reaction score
139
Points
43
Location
Vojvodina
Maltene sve konzole koje skalperi kupe se na kraju ipak prodaju do igraca.

Jos nam samo fali rudarenje na konzolama, pa ce i mineri da uzmu velike kolicine koje nece stici do igraca. :D
 

Haseo

New member
Joined
Mar 20, 2021
Messages
22
Reaction score
24
Points
3
Location
Belgrade
Sacekaj jos malo da otkriju neki skriveni potencijal konzola i kraj price za gamere, cekamo PS6
 

DieH@rd

Active member
Joined
Mar 20, 2021
Messages
241
Reaction score
139
Points
43
Location
Vojvodina
Konzola se proizvodi i dalje u velikim [tik iznad rekordnim] kolicinama, nije da ih ne salju u prodaju. Kada bi u srbiju poslali par hiljada komada, resili bi svu ovu "ranu" potraznju kod nas. Malo smo mi trziste.

edit - Na KP vidim da je digital 700 a disc 750...