PS5 Sony se sprema da spoji PS+ i PSNow

PlayStation 5

EmuGlx News Bot

New member
Joined
Mar 19, 2021
Messages
392
Reaction score
594
Points
0
PS-plus.jpg


Novinari medijske kuće Bloomberg su došli do informacija o budućnosti PlayStation Plus servisa koji je stigao u javnost 2010. godine kao opciona pretplata koja je igračima davala nekoliko besplatnih igara mesečno i nekoliko drugih pogodnosti (popusti na PSN radnji i podrška za skladištenje savegame pozicija na cloud serverima), ali je sa dolaskom PS4 konzole ova pretplata i postala propusnica za online igranje (osim za F2P igre koje ne zahtevaju PS+ za pristup online serverima). Pored PS+ pretplate, Sony je 2014. godine u rad pustio PlayStation Now, premium servis koji svojim pretplatnicima otključava pristup velikoj biblioteci starijih igara koje se mogu igrati ili na samoj konzoli ili im se pristupiti preko Cloud gaming servera preko konzola, PC-a i mobilnih uređaja.

Dok je PS+ uspeo da se odomaći kod nekoliko desetina miliona PlayStation igrača, PSNow je do sada uspeo da privuče svega par miliona korisnika. A kada se oba servisa porede sa veoma ambicioznim Xbox Game Pass servisom koji je za kratko vreme uspeo da postane hit na Microsoft-ovim gaming platformama nudeći ne samo katalog igara već i instantni besplatni pristup svim internim Xbox igrama odmah na njihovoj premijeri, bilo je za očekivati da će Sony kad tad morati reagovati.

Sudeći po izveštaju Bloomberg-ovih izvora unutar PlayStation-a koji su upoznati sa planovima tog konzolnog giganta, PlayStation Now će tokom sledeće godine biti prispojen PS+ servisu. PlayStation Plus će tim potezom postati pretplata koja će biti dostupna u tri nivoa cene:

  • Prvi nivo će biti trenutni PS+ kojeg znamo sve ove godine – omogućiće online igranje, par besplatnih igara mesečno, popuste, cloud save, i druge pogodnosti.
  • Drugi nivo će biti PS+ koji je obogaćen katalogom nekoliko stotina PlayStation igara dostupnim za neograničeno igranje.
  • Treći nivo će dodati i podršku za emulaciju širokog spektra BC igara sa starih PlayStation konzola (PS1, PS2, PS3 i PSP).

Tačne pogodnosti dostupne u ova tri nivoa pretplate za sada nisu poznati, ali već sada se predviđa da PlayStation neće dodati pristup svojim velikim internim igrama na njihovim premijerama kao što to radi njihova direktna konkurencija.

Cene takođe nisu poznate. Xbox trenutno nudi XBLA online pretplatu za $60 godišnje, konzolni Game Pass za $120 godišnje kao i Game Pass Ultimate koji obuhvata PC i konzole kao i pali pristup X-Cloud game streaming platformi. Sony je pre par godina potvrdio da će u saradnji sa Microsoft-om i njihovim Azure serverima poboljšati rad svog PSNow streaming servisa.

SCOOP: Sony is planning a new subscription service, code-named Spartacus, to take on Xbox Game Pass. It's being pitched as a three-tier service that will merge PlayStation Now with PlayStation Plus. Highest tier could include PS1/PS2/PSP games https://t.co/rz5tC3ExcR

— Jason Schreier (@jasonschreier) December 3, 2021

The post Sony se sprema da spoji PS+ i PSNow appeared first on EmuGlx.

Pročitajte više na EmuGlx.org sajtu...
 

DieH@rd

Active member
Joined
Mar 20, 2021
Messages
316
Reaction score
163
Points
43
Location
Vojvodina
Mnogi cekaju da vide da li ce retro igre biti emulirane lokalno ili preko clouda opet... Kao i da li ce PS3 najzad dobiti oficijelni emulator.
 

NikolaGLX

Administrator
Staff member
Joined
Mar 21, 2021
Messages
164
Reaction score
98
Points
28
Location
Backa Palanka
Hoces li mi se u listi igara pojaviti PS3 igre koje sam kupio legalno i koje mi nisu dostupne zato sto nemam vise mesta da drzim i ps3 konzolu a oni do sada nisu bili sposobni da urade ps3 bc?
 
  • Like
Reactions: TheRealNick

TheRealNick

nWo 4life
Staff member
Joined
Mar 17, 2021
Messages
1,402
Reaction score
628
Points
113
Location
Belgrade, Serbia
Website
www.emuglx.org
Hoces li mi se u listi igara pojaviti PS3 igre koje sam kupio legalno i koje mi nisu dostupne zato sto nemam vise mesta da drzim i ps3 konzolu a oni do sada nisu bili sposobni da urade ps3 bc?
PS3 BC bi bio nešto najbolje, ali nije ga lako realizovati. Mada kad vidim kako MS lagano X360 naslove doteruje pitam se da li Sony stvarno ne može ili ih boli dupe za tu eru jednostavno.